Szakemberek szerint

A magyarkonyhaonline.hu oldalán jelent meg egy cikk rólunk Zirig Árpád tollából. Egy kis részletet közlünk, akit érdekel a teljes cikk, az elolvashatja a lenti linkre kattintva.

A teljes cikket
 ITT olvashatják. 

     "A francia Label Rouge követelményeinek megfelelő módon tenyészt fekete lábú csirkéket egy gazdálkodóvá lett ügyvéd a kunsági Szank környéki földjein. Az első vágás már bekerült a hazai éttermek konyháiba, de a magyar csúcsgasztronómia kiszolgálása mellett a jövőben külföldre is szállítanának a legmagasabb minőségű csirkehúsból.

A dombon túl őzcsapat néz utánunk. A telepített erdő ritkás végében bandáznak, míg mi a homokon futó kitaposott ösvényen megyünk – még nem kellett összkerékhajtásba kapcsolni, de az autó már néha megcsóválja a platós farát. Furcsa hely ez. Ősfüvesek végében unottan bólogató gázkút, semmiből előttünk termő homokdombok, rajtuk megsápadt téli kórók s görbén növő fenyőcskék.
Az erdősáv végében csontok kupacai jelzik, hogy nemcsak aranysakál mozog erre, hanem orvvadászok is
– rajunk kívül embert sem látunk, de a környezet jelzi, van itt élet, csak más a ritmusa.
Negyedórája kanyarodtunk le az aszfaltról. Néha lassítunk, megállunk, kinézünk. Mint bogok a madzagon, úgy követik egymást a tanyák. Mínusz 4 °C van, de nem pipálnak a kémények, vakok az ablakok, üresek a házak. Biztos szebb lenne Petőfit idézni az Alföldön, de a tanyasi világ sokkal szomorúbb arcát mutatja a téli látogatónak.
Hárman párban
Dr. Pintér Gábor ül mellettem, ő azok egyike, akik akkor jöttek ide az Alföldre, amikor mások már elfelé tartottak. Ő bízik ebben a régióban, megtalálta azokat, akik hozzá hasonlóan gondolkodnak a laza földutak és akácosok világáról.
„A terület egy részét örököltem, majd 1996-ban vásárlásokkal kibővítettem – meséli. – Most 120 hektár az enyém, de korábban 30-cal több volt, két jelenlegi üzlettársamnak adtam el belőle. Két telep lett a két fiatal gazdáé – helyiek, itt születtek, tanulmányaik után tértek vissza az Alföldre. Jelenleg is együtt dolgozom velük, Süli-Csontos Ottó és Csaba szakértelme nélkül nem működne a tenyésztés.”"

ÁSZF   Adatvédelmi nyilatkozat

Kunsági csirke®
Készítette: COM Informatikai Kft